Pistáciové oriešky, maliny a biela čokoláda. To je chuťová kombinácia, na ktorú prisahá veľa renomovaných cukrárov a šéfkuchárov: od Jamieho Olivera, cez austrálskeho šéfkuchára s francúzskymi koreňmi Guillaume Brahimiho až po londýnskeho majstra kuchyne s izraelskými koreňmi Yotama Ottolenghiho.
My sme ju použili pre našu unikátnu exkluzívnu tortu, ktorú si nedáte nikde inde ako v Costa Coffee.

Farby, z ktorých sa zbiehajú slinky

Červený základ tvorí "red velvet" korpus, ktorý podobne ako červený zamatový koberec chystá scénu pre veľké chuťové predstavenie. To sa potom odohráva v ďalších štyroch vrstvách nad ním. Začína to červenou vrstvičkou mrazených malín, pokračuje smotanovou vrstvou z peny z bielej čokolády s pistáciovou pastou, malinovým pyré a celý príbeh završuje tenká poleva z malinového pyré a zdobenie z pistáciovej múky, sekaných pistácií a lyofilizovaných malín.

Ideálne kombinované chute

Naša pistáciová torta s malinami ladí nielen farebne. Jednotlivé vrstvy sú na seba kladené premyslene tak, aby sviežosť a jemná kyslosť malín dopĺňala lahodnú hladkosť peny z bielej čokolády, smotany a charakteristickú nasládlosť pistáciových jadier.
Prajeme príjemný estetický, a hlavne kulinársky zážitok!
Arašidy a cappuccino. Kombinácia tak dobrá, že vyhrala v našej internej súťaži baristov Signature Drink a my ju zaraďujeme do jarnej ponuky. Ochutnajte!


Súťaž prebiehala medzi baristami Costa Coffee z celej Českej republiky. Ich úlohou bolo pripraviť najzaujímavejšie teplý kávový nápoj. Štvorčlenná porota nakoniec rozhodla o víťazstve arašidového cappuccina.


Arašidové cappuccino uspelo v súťaži baristov celkom logicky. Cappuccino si u nás dávate hneď po caffè latte najradšej a Češi zjedia v priemere skoro pol kila arašidov za rok. To je jednoducho recept na víťazstvo.


Arašidové cappuccino je pre milovníkov ochutenej kávy a klasiky.


Vymaznaná príprava


Chuťová vyváženosť tohto nápoja je dovedená k dokonalosti. Do nahriatej šálky dáme kvapku sirupu s príchuťou arašidovej sušienky. Potom príde na rad starostlivo extrahované espresso. Šálku ​​obkrúžime, aby sa vytvoril kávový prstenec, a pomaly doň nalievame našľahané zamatové mlieko. Vďaka správne ušlahanému mlieku tej správnej teploty výsledný nápoj zľahka zosladne. Túto chuť podčiarkuje ešte celkom netradičný posyp z vanilkového cukru, ktorý tvorí zaujímavý kontrast k jemnej štruktúre mliečnej peny.


Bez alergénov


Arašidové cappuccino iste zachutí aj milovníkom klasickej kávy, ktorí sa odvážia k malej zmene. Pripravuje sa totiž veľmi podobne ako klasické cappuccino. Jeho ozvláštnenie v podobe arašidového sirupu a posypu z vanilkového cukru mu dodáva neopakovateľnú iskru. Arašidy sú síce silný alergén, ale aj ak touto alergiou trpíte, nemusíte mať pri arašidovom cappuccine z Costa Coffee obavy. Unikátnu chuťovú kombináciu si môžete dopriať aj vy.


Z rúk majstra


Dali ste si vlani Espresso cherry cola alebo Malinový flat white s ružovým korením? Arašidové cappuccino nesie stopy rovnakého rukopisu. Vytvorila ho opäť Naďa Krejčíčková, mladá baristka s talentom na prípravu kávy, držiteľka niekoľkých ocenení, pre ktorú je káva nielen profesiou, ale aj záľubou.
Sama Naďa k svojmu nápoju hovorí: "Pri vymýšľaní som zohľadnila hlavne našich zákazníkov a to, čo oni samotní u nás preferujú ... Celkovo spolu všetko chuťovo súznie."
Čo je to vlastne cookie? Koláčik? Sušienka? V Costa Coffee sú to teraz hlavne raňajky. A vegánske k tomu. Vegan áno alebo nie - lahodná čokoládová cookie s lieskovými orieškami poteší ráno jednoducho každého.

Náš recept na dobrú náladu: Zahryznite sa do chrumkavého cookie, ktorú sme pokropili čokoládou a posypali nasekanými karamelizovanými lieskovými orieškami, a nechajte sa príjemne prekvapiť vláčnou karamelovou náplňou vo vnútri. Zapite svojou obľúbenou kávou. Nechajte pôsobiť.

Túto lahôdku si môžete dať každý deň do 11 hodiny za zvýhodnenú cenu.
Predstavte si krémovú kávu zjemnenú delikátnym banánovým sirupom. To je Banánové Corto. Ak ste ešte Corto neochutnali, práve túto chuťovú kombináciou môžete začať.
Corto je jemná, a napriek tomu silná krémová káva s mliečnou mikropenou zdobenou technikou latte art. Sú pre ňu charakteristické dva shoty našej kávovej zmesi Mocha Italia, ktoré sa extrahujú po dobu iba piatich sekúnd, a tým pádom zvýrazňujú chuť kávy a podčiarkujú jej prirodzenú sladkosť. Banánové Corto si môžete nechať teraz pripraviť aj zo 100% arabiky z Hondurasu.
Vyspali ste sa dnes do ružova? Čo takto dať si k tomu ružovú čokoládu?
No áno, zvyknite si. Čokoláda sa už dnes delí na horkú, mliečnu, bielu a ... rubínovú. Tajomstvo výroby rubínovej čokolády si všetci starostlivo strážia. Vie sa ale, že za jej cukríkovo ružovou farbou stojí špeciálna odroda rubínových kakaových bôbov Ruby. A potom aj to, že kakaové bôby sa pre jej prípravu nefermentujú vôbec alebo len veľmi málo. Jej chuť je čokoládovo sladká a zároveň mierne kyslastá. Jednoducho lahôdka.
Áno, prepisujú sa dejiny klasifikácie druhov čokolády. Viac "in" už byť ani nemôžete, ide totiž o horúcu novinku, ktorá dobýja svet len od roku 2017. Už ste ju ochutnali? V Costa si ju teraz môžete dať v podobe horúcej čokolády - Ruby horúca čokoláda. Je so šľahačkou, posypaná sušenými jahodami a okuliare sa vám zafarbia naružovo celkom určite!
Ako každý rok je to tu zase. Valentín! Nebudeme vás unavovať históriou tohto sviatku alebo snáď popisom mučeníckej smrti svätého muža. Pôjdeme rovno k veci. Buďte tento rok náš Valentín!
Máme za to pre Vás srdce ako na dlani - tentoraz v podobe lahodnej maslovej sušienky necudne odetej do bielej čokolády a s nežným posypom zo sušených malín. Doprovod tejto sladkej maškrty robí jej verný spoločník Caffè latte v primo veľkosti. To všetko za veľmi príjemnú cenu. Uvidíte, zamilujete sa aj Vy.
Naša srdečná srdcová ponuka je k dispozícii od 10. do 16. februára.
Ťažko si predstaviť francúzske raňajky bez croissantu a kávy. A ťažko si predstaviť Costu bez výhodnej rannej ponuky. Táto rovnica nám dohromady dáva dva úžasné maslové minicroissanty podľa Vášho výberu v sprievode kávy za úžasnú cenu. Pretože práve toto ročné obdobie si žiada raňajkovať niečo výdatnejšie.
Kávu si dajte podľa svojej chuti a dva minicroissanty vyberajte z troch delikátnych modelov:

• Minicroissant s čokoládou posypaný čokoládovými kúskami
• Minicroissant s bielou čokoládou zdobený kúskami bielej čokolády
• Minicroissant s pudingovou náplňou a posypom z chrumkavých lieskových orieškov

Verte, že keď sa zahryznete do tejto tradičnej raňajkovej lahôdky a zapijete ju teplou kávou, svet sa bude zdať voňavejší, aj keby sa vonku všetci čerti ženili. Zvýhodnená ponuka platí každé ráno do 11.00.
My veľmi radi podpichujeme. Teda presnejšie povedané - radi podpichujeme chuťové bunky. Tentoraz sme na tento účel upiekli vrstvený koláč pôvodom z Nemecka, kde mu hovoria bienenstich, čiže včelie pichnutie.
A ak Váš imunitný systém zvládne smotanu alebo mandle, alergickú reakciu ako po včelom žihadle by ste po ňom rozhodne dostať nemali. To skôr závislosť! Dve vrstvy nadýchaného kysnutého cesta sme totiž premazali pudingovo-smotanovou náplňou a vrchnú časť tvoria špeciálne karamelizované škrupinky zo sekaných mandlí.
Voilá! Naša Višňová horúca čokoláda  je na svete. Načančali sme pre vás vianočnú ozdobu, nad ktorou aj tí najväčší odporcovia gýča vzdychnú: Ach!
Rady v obchodoch sú neznesiteľné, ľudia sa ponáhľajú viac ako obvykle a vrážajú do seba, teplý úsmev je nedostatkový tovar? Dajte si Irish style café latte. Toto jemné a bohaté espresso s horúcim napeneným mliekom dokrášľuje sirup s príchuťou írskeho krému (samozrejme bez alkoholu), zdobí šľahačka, čokoládový posyp a zlatá hviezdička z bielej čokolády.

NOVINKY EMAILOM?

Získajte noviny a informácie o dianí v našich kaviarňach

ODOBERAŤ

COSTA VO SVETE

Šálku kávy si môžete vychutnať aj v týchto 30 krajinách:

COSTA NA WEBE

Sledujte nás