Vyspali ste sa dnes do ružova? Čo takto dať si k tomu ružovú čokoládu?
No áno, zvyknite si. Čokoláda sa už dnes delí na horkú, mliečnu, bielu a ... rubínovú. Tajomstvo výroby rubínovej čokolády si všetci starostlivo strážia. Vie sa ale, že za jej cukríkovo ružovou farbou stojí špeciálna odroda rubínových kakaových bôbov Ruby. A potom aj to, že kakaové bôby sa pre jej prípravu nefermentujú vôbec alebo len veľmi málo. Jej chuť je čokoládovo sladká a zároveň mierne kyslastá. Jednoducho lahôdka.
Áno, prepisujú sa dejiny klasifikácie druhov čokolády. Viac "in" už byť ani nemôžete, ide totiž o horúcu novinku, ktorá dobýja svet len od roku 2017. Už ste ju ochutnali? V Costa si ju teraz môžete dať v podobe horúcej čokolády - Ruby horúca čokoláda. Je so šľahačkou, posypaná sušenými jahodami a okuliare sa vám zafarbia naružovo celkom určite!
Ako každý rok je to tu zase. Valentín! Nebudeme vás unavovať históriou tohto sviatku alebo snáď popisom mučeníckej smrti svätého muža. Pôjdeme rovno k veci. Buďte tento rok náš Valentín!
Máme za to pre Vás srdce ako na dlani - tentoraz v podobe lahodnej maslovej sušienky necudne odetej do bielej čokolády a s nežným posypom zo sušených malín. Doprovod tejto sladkej maškrty robí jej verný spoločník Caffè latte v primo veľkosti. To všetko za veľmi príjemnú cenu. Uvidíte, zamilujete sa aj Vy.
Naša srdečná srdcová ponuka je k dispozícii od 10. do 16. februára.
Ťažko si predstaviť francúzske raňajky bez croissantu a kávy. A ťažko si predstaviť Costu bez výhodnej rannej ponuky. Táto rovnica nám dohromady dáva dva úžasné maslové minicroissanty podľa Vášho výberu v sprievode kávy za úžasnú cenu. Pretože práve toto ročné obdobie si žiada raňajkovať niečo výdatnejšie.
Kávu si dajte podľa svojej chuti a dva minicroissanty vyberajte z troch delikátnych modelov:

• Minicroissant s čokoládou posypaný čokoládovými kúskami
• Minicroissant s bielou čokoládou zdobený kúskami bielej čokolády
• Minicroissant s pudingovou náplňou a posypom z chrumkavých lieskových orieškov

Verte, že keď sa zahryznete do tejto tradičnej raňajkovej lahôdky a zapijete ju teplou kávou, svet sa bude zdať voňavejší, aj keby sa vonku všetci čerti ženili. Zvýhodnená ponuka platí každé ráno do 11.00.
My veľmi radi podpichujeme. Teda presnejšie povedané - radi podpichujeme chuťové bunky. Tentoraz sme na tento účel upiekli vrstvený koláč pôvodom z Nemecka, kde mu hovoria bienenstich, čiže včelie pichnutie.
A ak Váš imunitný systém zvládne smotanu alebo mandle, alergickú reakciu ako po včelom žihadle by ste po ňom rozhodne dostať nemali. To skôr závislosť! Dve vrstvy nadýchaného kysnutého cesta sme totiž premazali pudingovo-smotanovou náplňou a vrchnú časť tvoria špeciálne karamelizované škrupinky zo sekaných mandlí.
Voilá! Naša Višňová horúca čokoláda  je na svete. Načančali sme pre vás vianočnú ozdobu, nad ktorou aj tí najväčší odporcovia gýča vzdychnú: Ach!
Rady v obchodoch sú neznesiteľné, ľudia sa ponáhľajú viac ako obvykle a vrážajú do seba, teplý úsmev je nedostatkový tovar? Dajte si Irish style café latte. Toto jemné a bohaté espresso s horúcim napeneným mliekom dokrášľuje sirup s príchuťou írskeho krému (samozrejme bez alkoholu), zdobí šľahačka, čokoládový posyp a zlatá hviezdička z bielej čokolády.
Máte, či nemáte radi Vianoce? Odhliadnuc od túžby odletieť do teplých krajín, existuje mnoho spôsobov ako si spríjemniť vianočný čas. Môžete s deťmi písať listy Ježiškovi, vyraziť si na vianočný koncert, piecť vianočné koláče s vareným vínkom v ruke, vymýšľať vianočné dekorácie, užívať si prechádzky vianočne vyzdobeným mestom a počítať vianočné svetielka, navštevovať priateľov, známých…

Ak sa vám zdá, že v tom niečo chýba, máte pravdu. Je to KÁVA. Stále totiž existuje spôsob, ako dostať skvelú kávu do nabitého vianočného času. KÁVA vám to vráti späť. Stojí zato sa zastaviť a vychutnať si šálku kávy.

Vo vianočnom období sa človek stresuje viac ako by chcel. Nemá na nič čas, a pritom by sa tak rád oddával sile sviatočnej atmosféry. Práve preto máme pre vás tri kávové zastavenie, ktoré aspoň na chvíľočku pohladia, skľudnia a všetko je zrazu tak ako má byť.

Keď potrebujete niečo trošku ostrejšie…

Rady v obchodoch sú neznesiteľné, ľudia sa ponáhľajú viac ako obvykle a vrážajú do seba, teplý úsmev je nedostatkový tovar? Dajte si Irish style café latte. Toto jemné a bohaté espresso s horúcim napeneným mliekom dokrášľuje sirup s príchuťou írskeho krému (samozrejme bez alkoholu), zdobí šľahačka, čokoládový posyp a zlatá hviezdička z bielej čokolády.

Keď potrebujete sladkú pauzu…

Ste na nohách už od skorého rána, v práci po vás šliape šéf, aby sa všetko stihlo do Vianoc, nemáte ešte ani jeden darček a dcéra potrebuje kostým na vianočný večierok? To chce pauzu. Luxusnú pauzu. Orieškovo-čokoládové café latte je to pravé. Ozdobíme vám ho šľahačkou a zlatými čokoládovými chrumkami.

Keď jednoducho potrebujete Vianoce…

Snívate o bielychVianociach, Vianociach ako ich poznáte z detstva, keď vonku zneli zvončeky na saniach a každé želanie sa vám v ten deň splnilo? Rovnakú vianočnú pieseň nemôžeme dostať z hlavy ani my. Práve preto je tu pre vás naša každoročná klasika – Perníkové café latte. Je to klasické latte s perníkovým sirupom, dozdobené šľahačkou a malým perníčkom. Pretože sa s ním krásne vianočne rozjíma!
Poznáte profiterolky? To sú tie nebezpečne lahodné guličky z odpaľovaného cesta plnené šľahačkovo-vanilkovým krémom, ktoré sa rozplývajú na jazyku jedna báseň.

A teraz si predstavte vianočnú tortičku upečenú z tenkých vrstvičiek cesta, ktoré ani nepostrehnete, preložené čerešňovým pyré. A to ešte nie je všetko. Dostávame sa totiž späť k profiterolkám. Tie ležia ukryté hore vo vrstve šľahačky, poliate čokoládou a posypané plátkami mandlí.

Voilá! Naša Profiterolková torta je na svete. Načančali sme pre vás vianočnú ozdobu, nad ktorou aj tí najväčší odporcovia gýča vzdychnú: Ach!
Čo je malé, to je pekné. A v prípade našej Kokosovej makrónky tiež nebývalo chutnej a delikátnej. Chrumkavá na povrchu, vláčna vnútri – strúhaný kokos, vaječné bielka, cukor a troška cukrárskeho umenia a kúziel. Presne tak, ako to má byť a ako sme na to každé Vianoce zvyknutí.

Takáto kokosová ,,jednohubka“ posunie zážitok z vašej obľúbenej kávy ešte o úroveň vyššie.
Káva bohatej chuti, silná, ale zároveň krémovo jemná, dotvorená náročnou technikou latté art na povrchu. Áno, hovoríme o Flat White, ktorý ak milujete, odporúčame vám ochutnať ešte horúcu novinku v Costa Coffee - malinový Flat white s ružovým korením. Baristi vám tento nápoj pripravia so sirupom z ružového korenia, s malinovým sirupom, z dvoch dávok kávy a našľahaného mlieka. Flat white je ozdobený vkusnou rozetou a povrch je posypaný čerstvo namletým ružovým korením – túto špecialitu si túto jeseň jednoducho nemôžete nechať ujsť!

NOVINKY EMAILOM?

Získajte noviny a informácie o dianí v našich kaviarňach

ODOBERAŤ

COSTA VO SVETE

Šálku kávy si môžete vychutnať aj v týchto 30 krajinách:

COSTA NA WEBE

Sledujte nás